VELKOMMEN TIL BERGEN 3000

Et løp rundt Store Lungegårdsvannet

BERGEN 3000 arrangeres i regi av Sædalen IL. Den tredje versjonen av løpet foregår
lørdag 08.juni 2024!
BERGEN 3000 et løp for deg som vil sette personlig rekord på 3000 meter, et løp for deg som vil gjennomføre ditt første mosjonsløp og et løp for deg som vil aktivisere familien.

Som navnet tilsier har løpet en distanse på 3000 meter (3 KM) i en løype som strekker seg fra Amalie Skram Vgs, via Møllendal allmenning og tilbake til AdO-arena. Løpet går altså rundt Store Lungegårdsvannet i Bergen. Løypetraseen følger en trygg gang- og sykkelsti hele veien rundt vannet, og passer for alle aldersgrupper; store og små, unge og gamle. I BERGEN 3000 er det ingen forutsetning at du må løpe; her kan du rulle, gå, jogge eller løpe.

De 3. beste tidene i kvinne og herreklassen premieres med: 1: 3 000,-* , 2: 2 000,- og 3: 1 000,-
*
Ved å slå Norsk rekord på 3000 meter økes premien for 1.plassen til 5000,-

Den åpne plassen bak AdO arena, med stein amfi benyttes som målområde for løpere, og hele området rundt AdO og Amalie Skram Vgs benyttes som oppholdssted for publikum, venner og bekjente under arrangementet. I start- og målområdet vil det være sekretariat/tidtaking, helsepersonell samt speaker, underholdning og salgsboder fra ulike sportsmerker og grillfest for deltakere og publikum!

BERGEN 3000 sin visjon er å arrangere et løp flest mulig klarer å gjennomføre, og som skaper mestring og aktivitetsglede. Løpet bygger på verdiene inkludering, bærekraft, mestring og nyskaping. Verdiene fungerer som veivisere i arbeidet med å planlegge, gjennomføre og evaluere samt videreutvikle løpet i årene fremover. Løypetraseen er universelt utformet, uten større hindringer og vil være i minimal konflikt med bil trafikkert vei. Alle skal føle seg trygg i løypen vår enten man løper fort eller sakte. Hovedmålet vårt med løpet er at flest mulig skal kunne delta med en god opplevelse; barn og unge, voksne, eldre, personer med nedsatt fysisk funksjon og eliteutøvere.